Зворотний зв'язок

Інтернет під час аварійних відключень електропостачання

01.11.22

Що ж буде з інтернетом у випадку відключення електропостачання?

Мережа ЕВЕРЕСТ™ побудована так, що навіть після відключення електроенергії абоненти ще деякий час можуть користуватися інтернетом. Ви встигнете зберегти важливі файли й спокійно закінчите роботу:

  • якщо мережевий кабель під'єднано напряму до стаціонарного комп'ютера чи ноутбука;
  • якщо ж ви користувалися інтернетом через Wi-Fi роутер, під'єднайте мережевий кабель напряму до комп'ютера.

Звичайно, найкращий спосіб стабілізувати роботу комп'ютера та роутера й вберегти їх від поломок внаслідок різкого перепаду напруги — придбати джерело безперебійного живлення. За відсутності напруги у мережі ці прилади на деякий час забезпечують роботу техніки, дозволяючи коректно завершити роботу.

ЕВЕРЕСТ™ — єдиний у місті інтернет-провайдер, який розробляє проектну документацію на кожен будинок і працює із дотриманням всіх норм та правил побудови внутрішньобудинкових мереж. Тому, щоб захистити мережу від перепадів напруги, несподіваних відключень електроживлення, у кожному під'їзді встановлено додаткове обладнання (джерела безперебійного живлення).

Щойно електропостачання буде відновлено, обладнання провайдера автоматично перезавантажиться. Але інколи через критичні перепади напруги чи аварійні відключення автоматика не спрацьовує, і без допомоги майстрів не обійтися. Не хвилюйтеся, якщо після відновлення електропостачання послуга інтернету відразу не працює. У ваш будинок уже їде ремонтна бригада, адже технічні спеціалісти у режимі реального часу постійно моніторять робочий стан мережі та швидко реагують на проблему.