Зворотний зв'язок

Wi-Fi під час відключень світла

26.07.24

Для того, щоб Інтернет-з’єднання через Wi-fi-мережу в квартирі було стабільним під час відключень світла, рекомендуємо підключення через Міні UPS (джерело безперебійного живлення).

Для цього потрібно:

1. Дізнатись, яка саме вихідна напруга ( V ) підходить до вашого роутера – 9, 12 чи 15 V. Це можна глянути на наклейці на зворотній стороні пристрою. Найпоширеніший варіант сучасних роутерів – 12 V.

2. Придбати в магазині техніки Mini UPS з відповідною вихідною напругою (9, 12 чи 15 V). Наразі вартість міні UPS за ціною хорошого Power Bank, але міні UPS в рази краще забезпечує стабільну роботу роутера.

3. Підключити міні UPS до розетки через адаптер живлення (який входить до комплекту з міні UPS), або інший сумісний адаптер. Під’єднати UPS до роутера за допомогою кабелів, які також йдуть в комплекті.

4. Увімкнути міні UPS та роутер (переконайтеся, що роутер отримує живлення від міні UPS і працює належним чином).

Не рекомендуємо використовувати розрекламований на сьогодні тип підключення роутера через Power Bank та кабель-перехідник. У більшості випадках такий варіант працює нестабільно. Роутеру не вистачає напруги, тому він буде постійно перезавантажуватися.

І не забувайте, що ви завжди можете під’єднати мережевий кабель (Ethernet) до свого ноутбукакомп’ютера через порт Ethernet і користуватися Інтернетом напряму.